'Soap duurt voort: Eiting en Volendam lijnrecht tegenover elkaar door clausule'

'Soap duurt voort: Eiting en Volendam lijnrecht tegenover elkaar door clausule'

21-07-2023 18:34
171

Carel Eiting is niet blij met FC Volendam. De club uit het vissersdorp lichtte een eenzijdige optie in zijn contract, wat ook betekent dat een gelimiteerde transfersom uit het contract van de middenvelder werd gesloopt. Eiting en zijn vertegenwoordigers zijn het daar echter niet mee eens.

Recent werd duidelijk dat Volendam een optie in het contract van zijn captain heeft gelicht. De controleur ligt daardoor een jaar langer, tot medio 2025, vast bij de club. In het oude contract van Eiting stond een afkoopclausule, maar volgens Volendam is die wegens een nieuwe contractuele situatie niet meer van kracht, zo schrijft De Telegraaf.

Volgens Eiting en zijn vertegenwoordigers kan Volendam de optie om te verlengen nu echter helemaal nog niet lichten. Die zou pas vanaf de 2024 van kracht zijn. Als het kamp-Eiting gelijk heeft, zou de afkoopclausule wel nog van kracht zijn.

Recent deed FC Twente een bod van vier ton op Eiting. Dat was gebaseerd op de gelimiteerde afkoopsom, maar Volendam was woest. De Noord-Hollanders willen namelijk het zes- tot zevenvoudige ontvangen voor het opleidingsproduct van Ajax.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Edwin Winkels & Daniel Reyes!