'Dinamo Kiev-middenvelder Lonwijk staat voor terugkeer naar Benelux'

Update: Anderlecht presenteert Nederlander Lonwijk, huur met optie tot koop

25 juli om 19:30
Laatste update: 25 juli om 19:30

Justin Lonwijk keert hoogstwaarschijnlijk terug naar de Benelux. Anderlecht staat op het punt om de Nederlandse middenvelder over te nemen van Dinamo Kiev.

Anderlecht huurt Lonwijk met een optie tot koop, meldt Het Nieuwsblad. Hij zou de medische keuring al hebben doorlopen. Zijn komst is geïnitieerd door algemeen directeur Jesper Fredberg, die de Nederlander kent Viborg FF. Vier jaar geleden haalde hij Lonwijk hoogstpersoonlijk naar Denemarken.

Lonwijk werd opgeleid door PSV, speelde later bij FC Utrecht en maakte onder toenmalig trainer John van den Brom zijn debuut. Bij Anderlecht is hij de beoogde vervanger van Yari Verschaeren, die nog lange tijd uit de roulatie is met een blessure.

De Brusselaren, die zaterdag met 3-0 wonnen van Ajax en komend weekend beginnen aan de Jupiler Pro League, versterkten zich deze zomer al met Kasper Dolberg, Louis Patris en Maxime Dupé. Bovendien is Boca Juniors-aanvaller Luis Vazquez hard op weg naar Anderlecht.

Update: Anderlecht heeft de komst van Justin Lonwijk bevestigd. De Nederlandse middenvelder komt op huurbasis over van Dinamo Kiev, mét koopoptie. Hij is de vervanger van de geblesseerde Yari Verschaeren. Door de situatie in Oekraïne was Lonwijk op zoek naar een nieuwe club. In Nederland speelde hij voor PSV en FC Utrecht.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Mahmoud El Boustati!