'Heerenveen nadert akkoord over Van Ewijk-transfer en incasseert vier miljoen'

'Heerenveen nadert akkoord over Van Ewijk-transfer en incasseert vier miljoen'

27-07-2023 07:00 Laatste update: 10:58
137

De kans is groot dat Milan van Ewijk sc Heerenveen deze zomer gaat verlaten voor een Engels avontuur. De Friezen naderen een akkoord met Coventry City over een transfer van de 22-jarige rechtsback, meldt De Telegraaf.

Coventry wil naar verluidt vier miljoen euro betalen voor de diensten van Van Ewijk, die zelf wel oren heeft naar de stap. Afgelopen week meldden de Engelsen zich voor het eerst deze zomer officieel in Heerenveen. Het openingsbod werd afgewezen, maar het ziet ernaar uit dat beide partijen elkaar in het tweede bod gaan vinden. Ook Sporting CP, Augsburg, RSC Anderlecht en FC Porto toonden belangstelling voor de vleugelverdediger, maar zij vissen achter het net. Heerenveen kan bij een deal met Coventry een doorverkooppercentage van 25 procent tegemoet zien.

Van Ewijk gaat dus zeer waarschijnlijk het Championship in. Coventry eindigde afgelopen seizoen als vijfde en liep promotie naar de Premier League mis. Het jeugdproduct van Feyenoord kwam via Excelsior Maassluis, ADO Den Haag en een huurperiode bij SC Cambuur bij Heerenveen. Voor de Friezen speelde Van Ewijk 78 officiële wedstrijden, waarin hij zeven keer scoorde en vier assists afleverde.

Heerenveen gaat bij een definitief vertrek van Van Ewijk de markt op voor een vervanger. Feyenoord-back Denzel Hall was voor die vacature in beeld, maar hij lijkt naar Fortuna Sittard te verkassen.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Mahmoud El Boustati!