Zevenvoudig Oranje-international veroordeeld tot zeven jaar cel voor drugshandel

Zevenvoudig Oranje-international veroordeeld tot zeven jaar cel voor drugshandel

28-07-2023 13:37 Laatste update: 15:04
132

Oud-profvoetballer David Mendes da Silva moet zeven jaar de gevangenis in. Dat meldt het Algemeen Dagblad vrijdag. De voormalig international van Oranje zou een ‘leidinggevende rol’ hebben gehad bij een grootschalig drugstransport.

Het gaat om mogelijke betrokkenheid bij drie binnengesmokkelde partijen cocaïne via Schiphol, de Rotterdamse haven en per auto. Het zou gaan om een partij van 1584 kilo drugs. Eerder ontkende hij zijn betrokkenheid bij de zaak nog, maar bij de behandeling twee weken geleden kwam hij met de verklaring dat 'mensen te dichtbij waren gekomen'. De eis van het Openbaar Ministerie was tien jaar, maar de rechter geeft Mendes da Silva zeven jaar celstraf.

Wedden

Meer odds

Mendes da Silva was na het vonnis opvallend positief over de zaak. "Zoals Johan Cruijff altijd zei: elk nadeel heb zijn voordeel. Deze vervelende ervaring zal ik meenemen om wat goeds te doen voor de maatschappij." Mendes da Silva speelde in zijn loopbaan voor onder andere Sparta, NAC Breda en AZ. Hij droeg zeven keer het shirt van Oranje.