'Transfersom van nieuwe Ajax-keeper kan door bonussen oplopen tot 12 miljoen euro'

'Transfersom van nieuwe Ajax-keeper kan door bonussen oplopen tot 12 miljoen euro'

01-08-2023 23:16 Laatste update: 02-08-2023 00:19
149

De kans bestaat dat Ajax diep in de buidel moet tasten voor de beoogde nieuwe doelman Diant Ramaj. Transferjournalist Luca Bendoni meldt dat de transfersom die de Amsterdammers aan Eintracht Frankfurt moeten betalen, op kan lopen tot twaalf miljoen euro.

Het vaste bedrag dat Ajax moet overmaken ligt een stuk lager, maar met de transfer zouden veel bonussen gemoeid zijn. Volgens Bendoni is Ramaj op dit moment in Amsterdam om zijn eerste medische tests te ondergaan. Als de Duitse doelman dat allemaal doorstaat, zal hij een vijfjarig contract tekenen in Amsterdam. Ramaj moet dan met Gerónimo Rulli gaan concurreren voor een plek onder de lat bij Ajax.

Mocht het zo ver komen dat Ajax alsnog twaalf miljoen euro moet betalen, dan lijkt dat aan de hoge kant voor de ervaring die Ramaj heeft. De 21-jarige keeper speelde tot nu toe twee wedstrijden in de Bundesliga voor Eintracht Frankfurt. Voordat hij in Frankfurt terecht kwam, stond Ramaj onder de lat bij Stuttgarter Kickers en FC Heidenheim. Wel keepte Ramaj meerdere jeugdinterlands voor Duitsland.