‘Ajax betaalt 19,8 miljoen euro, Feyenoord haakte af, terugkoopclausule Man City'

‘Ajax betaalt 19,8 miljoen euro, Feyenoord haakte af, terugkoopclausule Man City'

01-08-2023 21:11 Laatste update: 23:26
296

Er komen steeds meer details naar buiten over de transfer van Carlos Borges naar Ajax. Manchester City heeft een terugkoopclausule afgedwongen, meldt Fabrizio Romano. Ajax betaalt een transfersom van zeventien miljoen pond, omgerekend een kleine twintig miljoen euro.

Borges gaat volgens verschillende media een vierjarig contract ondertekenen in Amsterdam. De deal lijkt helemaal rond en het is enkel nog wachten op de medische keuring en de officiële aankondiging. De transfer zou uit de koker van Kelvin de Lang komen. Sinds deze zomer is hij de hoofdscout van Ajax, maar daarvoor was De Lang zes jaar werkzaam bij Manchester City.

Wedden

Meer odds

Volgens De Telegraaf was Ajax niet de enige Eredivisie-club bij wie de naam van Borges viel. De Portugees zou ook bij Feyenoord aangeboden zijn. De Rotterdammers vonden Borges echter veel te duur, waardoor ze snel afhaakten.. De negentienjarige Borges leek daarna op weg naar West Ham United, maar Ajax kwam op het laatste moment tussenbeide. West Ham moest achttien miljoen euro betalen, dus Manchester City lijkt betere deal te hebben als Borges naar Amsterdam verhuist.