'Geen succes voor Ajax: 20 miljoen, bonussen en doorverkoop niet genoeg'

'Geen succes voor Ajax: 20 miljoen, bonussen en doorverkoop niet genoeg'

04-08-2023 11:25
222

Het bezoek van Sven Mislintat aan Dinamo Zagreb heeft geen done deal opgeleverd, melden Kroatische media. Het derde Ajax-bod op Josip Sutalo, van minimaal twintig miljoen euro én een doorverkooppercentage, is afgewezen.

Donderdag vloog Mislintat naar Zagreb om de beleidsbepalers bij Dinamo Zagreb weer in de ogen te kunnen kijken. In de avond vloog de technisch directeur van Ajax na urenlange gesprekken met 'unfinished business' terug naar Amsterdam, meldt Jutarnji.

Volgens het Kroatische medium was de nieuwe poging niet misselijk: Mislintat bood een basisbedrag van twintig miljoen euro plus bonussen en twintig procent op een toekomstige transfer van Sutalo. 'Wat een aanbod!', aldus Jutarnji.

Mislintat zou 'met een glimlach en vriendelijke handdruk' weer zijn weggestuurd door Dinamo Zagreb. De Kroatische topclub wil Sutalo op dit moment zelfs niet voor een recordbedrag (29,4 miljoen euro) verkopen.

Dat standpunt heeft te maken met de Champions League-voorrondes, waar Dinamo nog middenin zit. Vóór 15 augustus is een vertrek van Sutalo dan ook onbespreekbaar. Hetzelfde geldt voor Luka Ivanusec (Feyenoord) en Dominik Livakovic (Fenerbahçe).

Maar ook na 15 augustus is alles nog mogelijk, benadrukt Jutarnji. Dinamo Zagreb houdt de deur nadrukkelijk open voor clubs die ook willen bieden op Sutalo. Vanuit de Premier League zou er veel belangstelling zijn.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Evgeniy Levchenko!