Stam voorspelt grote toekomst voor Malacia: 'Dat heeft hem aan het denken gezet'

Stam voorspelt grote toekomst voor Malacia: 'Dat heeft hem aan het denken gezet'

04-08-2023 18:03 Laatste update: 18:03
31

Jaap Stam heeft veel vertrouwen in Tyrell Malacia. De voormalig voetballer laat op de clubsite van Manchester United weten dat hij een grote toekomst voorspelt voor de voormalig verdediger van Feyenoord.

"Het is niet gemakkelijk voor Tyrell", aldus Stam. "Hij heeft natuurlijk Luke Shaw voor zich. Die is verdedigend erg goed en wordt steeds beter, maar in zijn schaduw ontwikkelt Malacia zich ook. Erik ten Hag weet: zodra ik hem nodig heb, zal hij de klus klaren."

De afgelopen zomer kaapte Erik ten Hag Malacia weg bij Feyenoord. De trainer voerde zo de druk op Luke Shaw op. "Tyrell deed het erg goed bij Feyenoord, voordat hij naar Engeland kwam. Hij is een moderne verdediger. Toen hij in de Premier League arriveerde, deed hij het ook heel sterk. Daarna kwamen wat lastigere wedstrijden, zoals tegen Manchester City (6-3 nederlaag, red.). Dat heeft hem aan het denken gezet."

"Hij benadert zijn tegenstanders nu op een andere manier", vervolgt Stam, die als coach van Feyenoord Malacia onder zijn hoede had. "Tyrell is zeer getalenteerd, heeft snelheid en is goed aan de bal. Hij kan ook verdedigen, maar hij moest zich meer bewust worden van de situaties op het veld. Hij vindt het leuk om agressief te spelen en houdt van gokken, maar moest de situaties vaak wat beter lezen. Daar werkt hij aan."