'Onderhandelingen tussen Ajax en West Ham over Álvarez bereiken kookpunt'

'Onderhandelingen tussen Ajax en West Ham over Álvarez bereiken kookpunt'

07-08-2023 09:24
113

De onderhandelingen tussen Ajax en West Ham United over Edson Álvarez zijn in volle gang. Na twee biedingen uit Londen hebben de Amsterdammers een tegenvoorstel gedaan, meldt transferexpert Florian Plettenberg.

Biedingen van 30 miljoen én 34,7 miljoen euro bleken niet genoeg om Ajax te overtuigen, maar Álvarez lijkt wel degelijk naar de Premier League te verkassen. Technisch directeur Sven Mislintat zou West Ham een tegenbod hebben gedaan. Het is de bedoeling dat de clubs eruit komen, ook omdat Álvarez dolgraag de stap wil maken en zijn jawoord al heeft gegeven.

Volgens Plettenberg ligt het voor de hand dat Ajax en West Ham gaan uitkomen op een bedrag van 38 tot 39 miljoen euro. In het Olympisch Stadion van Londen, sinds enkele jaren de thuishaven van The Hammers, ligt een vijfjarig contract klaar. Álvarez moet de opvolger worden van Declan Rice, die voor 116,6 miljoen euro naar Arsenal vertrok. West Ham zoekt ook nog een linksback, centrale verdediger, een extra verdedigende middenvelder, een aanvallende middenvelder, een vleugelaanvaller en spits.