'PSV heeft Tillman binnen, biedt op Debast en wacht op middenvelder'

'PSV heeft Tillman binnen, maar wil nog meer nieuwe spelers aantrekken'

9 augustus 2023 om 18:25

Malik Tillman heeft succesvol de medische keuring afgerond bij PSV. De 21-jarige aanvallende middenvelder komt over van Bayern München, meldt het Eindhovens Dagblad. Hij wordt woensdagavond of donderdag gepresenteerd in het Philips Stadion.

De Eindhovenaren huren de Amerikaanse international tot het einde van het seizoen van de Bundesliga-kampioen. Daarna kan hij voor zo'n vijftien miljoen euro definitief worden overgenomen.

Het ED weet dat Tillman niet de laatste versterking van PSV moet worden. Centraal achterin richt de club de pijlen op Zeno Debast. Vermoedelijk wordt er nog deze week een nieuw bod neergelegd bij Anderlecht, van rond de twaalf miljoen euro. 

Of PSV ook nog een nieuwe middenvelder aantrekt, hangt af van Ibrahim Sangaré. 'Als de Ivoriaan niet zou vertrekken, heeft PSV het geld om nog minimaal één grote aankoop te doen. Gaat hij wel weg, dan kan PSV doorpakken op minimaal twee fronten en mogelijk zelfs meer', schrijft de regionale krant, die Aster Vranckx (VfL Wolfsburg) en Jerdy Schouten (Bologna) als de twee kandidaten naar voren schuift.

Het is wel duidelijk dat de Belg, die twaalf miljoen euro kost, de voorkeur geniet. Niet alleen is Schouten een stukje ouder (26), waardoor hij minder restwaarde heeft. Ook verlangt de Serie A-club meer dan vijftien miljoen euro voor hem. Dat lijkt te gortig voor PSV.

Voorlopig is het dus echter afwachten of Sangaré vertrekt. Nottingham Forest is concreet, maar daar wil hij nu nog niet heen. De sterke middenvelder is voor 37,5 miljoen euro op te halen in Eindhoven.