'Gelimiteerde afkoopsom: PSV weet wat het moet betalen voor Vranckx'

'Gelimiteerde afkoopsom: PSV weet exact wat het moet betalen voor Vranckx'

7 augustus 2023 om 07:30

PSV kan Aster Vranckx waarschijnlijk voor twaalf miljoen euro ophalen bij VfL Wolfsburg. Volgens het Eindhovens Dagblad staat er een gelimiteerde transfersom in het contract van de Belgische middenvelder.

De clausule geldt naar verluidt alleen voor buitenlandse clubs, klinkt het. Het Eindhovens Dagblad baseert zich op 'bronnen rond het kamp-Vranckx'. Nu de twintigjarige Belg niet meer twaalf miljoen euro hoeft te kosten, lijkt PSV toe te kunnen slaan. Het is echter de vraag of dat op korte termijn ook gaat gebeuren.

PSV zou namelijk nog geen bod hebben neergelegd bij Wolfsburg. Mogelijk wil technisch directeur Earnest Stewart eerst Ibrahim Sangaré verkopen. De Ivoriaan moet 37,5 miljoen euro opleveren en Premier League-club Nottingham Forest heeft concrete interesse.

Stewart bevestigde vrijdagavond in De Kuip wel dat Vranckx een belangrijke kandidaat is om het middenveld van PSV te versterken. De talentvolle Belg, die vorig jaar op huurbasis uitkwam voor AC Milan, bracht eerder deze zomer al een bezoek aan het Philips Stadion. Daar sprak hij ook met de clubleiding.

"Voor mij is het een eer als een club als PSV mij wil hebben, maar ik ben nu terug bij Wolfsburg en totaal gefocust op wat hier gebeurt", liet Vranckx afgelopen weekend optekenen in Duitsland.