Situatie Van de Beek omtrent Sociedad-interesse

'Sociedad wil optie tot koop opnemen in huurdeal 'aangetrokken' Van de Beek'

9 augustus 2023 om 23:15

Real Sociedad en Manchester United zijn nog steeds met elkaar in gesprek over een overstap van Donny van de Beek. Dat meldt Fabrizio Romano. De Spaanse club lijkt de Nederlander op huurbasis over te willen gaan nemen. 

Sociedad is al tijdje geïnteresseerd in Van de Beek, maar aanvankelijk was nog niet duidelijk of het Van de Beek wilde strikken middels een huurdeal, of een definitieve overname. Romano weet woensdagavond te melden dat Sociedad een huurovereenkomst ambieert. Daarbij wil het overigens wel een optie tot koop bedingen, die het dan in 2024 kan gaan lichten. 

De Italiaanse transferexpert heeft vernomen dat Van de Beek zelf welwillend staat tegenover een overstap naar La Liga. De voormalig speler van Ajax zou zich aangetrokken voelen door het 'project' dat hem is voorgeschoteld. United en Sociedad onderhandelen momenteel ook nog over hoe zijn salariskosten te verdelen. 

De 26-jarige Van de Beek heeft bij United nog een contract tot medio 2025, maar zijn perspectief op speeltijd is onder manager Erik ten Hag niet al te groot. De Oranje-international kwam op Old Trafford nooit echt op gang. Hij kwam niet verder dan zes basisplaatsen in de Premier League. In totaal speelde hij zestig wedstrijden voor United. Daarin maakte hij twee doelpunten.