'Onderhandelingen over Van de Beek blijven lopen, nog geen akkoord over salaris'

'Drie blokkades voor Spaanse transfer: Van de Beek nog niet weg uit Manchester'

11 augustus 2023 om 08:55
Laatste update: 11 augustus 2023 om 10:06

Donny van de Beek blijft prioriteit nummer één voor Real Sociedad deze zomer. De Nederlander wil zelf dolgraag naar Spanje vertrekken, maar zijn entourage en de clubs moeten er nog uit zien te komen. Op dit moment worden drie belangrijke zaken besproken.

De gesprekken gaan nu vooral over de hoogte van de huursom, de hoogte van de optie tot koop en het salaris van Van de Beek. Dat meldt Mundo Deportivo. De directeur voetbalzaken van Sociedad, Roberto Olabe, is inmiddels terug in San Sebastián, nadat hij naar Manchester vloog om een deal te bespreken. Van de Beek is zelf erg enthousiast over het project dat de Baskische club aan hem heeft voorgelegd.

Van de Beek is na het voetbalpensioen van David Silva het belangrijkste target voor het middenveld van Sociedad en op dit moment ook de enige naam waarmee de club in onderhandeling is. Ook Giovani Lo Celso was in beeld bij de Basken. De middenvelder staat op de nominatie om zijn club Tottenham Hotspur te verlaten, maar met Sociedad kwam hij er niet uit. Mochten Van de Beek en Fred uit Manchester vertrekken, dan is de weg vrij voor Sofyan Amrabat om naar Old Trafford te komen.