'Almere trekt conclusies na Eredivisie-debuut en slaat dubbeslag op transfermarkt'

'Almere trekt conclusies na Eredivisie-debuut en slaat dubbeslag op transfermarkt'

16-08-2023 16:25
13

Christopher Mamengi en Yoann Cathline zullen spoedig de gelederen van Almere City komen versterken. Dat meldt Voetbal International. Mamengi kan mogelijk zaterdag al zijn debuut maken tegen Fortuna Sittard.

Mamengi wordt op definitieve basis overgenomen van Jong FC Utrecht. De centrumverdediger maakte zijn Eredivisie-debuut nog niet in de Domstad, maar die kans krijgt hij dus opnieuw in Almere. Mamengie speelde in totaal 85 wedstrijden voor Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie. Met de komst van de linkspoot troeft Almere het eveneens geïnteresseerde Go Ahead Eagles en Excelsior af.

Cathline zal op huurbasis de selectie van Almere komen versterken. De Franse aanvaller komt tijdelijk over van zijn club FC Lorient. Cathline heeft al wel ervaring op het hoogste niveau. Hij speelde al 23 wedstrijden namens Lorient in de Ligue 1. Met de komst van Cathline troeft Almere een aantal Franse ploegen als Tolouse en AJ Auxerre af. Ook het Zwitserse Sankt-Gallen was geïnteresseerd.

Almere City kende een niet heel geslaagd Eredivisie-debuut met een 4-1 verlies tegen FC Twente. Danny Post scoorde wel het eerste doelpunt van Almere in de Eredivisie.