Historisch doelpunt Post niet genoeg: FC Twente wint bij nieuwkomer Almere City

13-08-2023 18:41 Laatste update: 18:41
85

Eredivisie-nieuwkomeling Almere City is er zondagmiddag tegen FC Twente niet in geslaagd om het seizoen 2023/24 af te trappen met een resultaat. De ploeg van trainer Alex Pastoor bood bij vlagen zeker tegenstand, maar de Tukkers zegevierden uiteindelijk met 1-4.

Bij Almere was er geen basisplaats voor Lance Duijvesteijn, die afgelopen seizoen in het succesjaar in de Keuken Kampioen Divisie een grote rol speelde. Hij begon op de bank. Bij Twente keerde Sem Steijn, wiens vader Maurice (Ajax-trainer, red.) aandachtig toeschouwer was, terug in de basis.

De fans in het Yanmar Stadion, dat plek biedt aan 4501 mensen, werden in de eerste helft allesbehalve getrakteerd op een spectaculair schouwspel. Almere hield verdedigend prima stand, maar wist aanvallend niet veel in te brengen. Twente kreeg via Manfred Ugalde en Daan Rots twee aardige kansen, maar gescoord werd er niet.

De tweede helft was een stuk vermakelijker. De bezoekers uit Enschede namen in de 59e minuut de voorsprong. Verdediger Robin Pröpper scoorde uit een ingestudeerde hoekschop. Zeven minuten later was het opnieuw raak voor Twente. Michel Vlap kwam inlopen en kon de bal zo tegen de touwen schieten.

Even leek het verzet van Almere gebroken, maar niets bleek minder waar. Een schitterend en tevens historisch doelpunt (eerste Eredivisie-goal ooit) van Danny Post bracht de Flevolanders terug in de wedstrijd. De middenvelder, die zijn 100e wedstrijd op het hoogste niveau speelde, liet Lars Ünnerstall volstrekt kansloos.

Zijn treffer bleek niet genoeg om een comeback in te luiden. Het slotakkoord was voor de Tukkers. Invaller Ricky van Wolfswinkel maakte na goed voorbereidend werk van Rots de 1-3, waarna de spits ook nog voor de 1-4 zorgde. Voor Twente, dat komende donderdag alweer aan de bak moet tegen Riga FC, is de eerste driepunter zodoende een feit.