Besselink beleeft droomavond met Twente in Riga: 'Het gaat nu wel heel snel'

Droomavond voor Besselink na eerste Europese goal: 'Gelijk met de fans gevierd'

18 augustus 2023 om 11:16

Gijs Besselink beleefde donderdagavond een geweldige invalbeurt in Riga. De negentienjarige middenvelder viel in en maakte in de slotfase nog de 2-0 voor de Tukkers. Voor Besselink kon zijn avond daarna niet meer stuk.

"Ik ben benieuwd hoe ik vanavond ga slapen", vertelde een dolgelukkige Besselink donderdagavond tegen de clubkanalen van Twente. "De goal was geweldig. Ik nam de bal aan en dacht: ik schiet gewoon. Hij ging tegen de touwen en gelijk vieren met de fans. Prachtig. Ik was zo blij en ging gelijk naar de fans om de goal te vieren. Toen kwamen al die jongens op me duiken, dat was mooi."

Voor Besselink was het een grote verrassing dat hij überhaupt mocht invallen in het duel voor de Conference League. "Youri (Regeer) lag ineens op de grond en toen moest ik ook komen. Vijf minuten later kreeg ik die bal en schoot ik hem binnen. Iedereen loopt natuurlijk te dollen en me naar voren te duwen. Dat is mooi."

Besselink weet in ieder geval dat hij op deze voet verder moet. "Het gaat wel snel, maar ik moet gewoon zo door blijven gaan en hopen op meer minuten."