Toney open over schorsing: 'Zette in dat ik zelf zou scoren, niet op gele kaart'

Toney open over schorsing: 'Zette in dat ik zelf zou scoren, niet op gele kaart'

21 augustus om 15:58

Ivan Toney heeft zich uitgesproken over de schorsing die hij van de Engelse voetbalbond kreeg naar aanleiding van het gokschandaal. De spits van Brentford is het niet eens met zijn straf, maar onthult wel dat hij meerdere malen op zichzelf heeft gegokt tijdens een wedstrijd.

"Ik heb het geprobeerd goed te doen", vertelt de spits die op dit moment een schorsing van acht maanden uitzit bij Football Daily. "Er was echt geen sprake van matchfixing. Ik gokte op mijzelf, dat ik als eerste zou scoren. Het is niet dat ik iemand omver zou schoppen voor een gele kaart." Toney lijkt hiermee te hinten naar Lucas Paquetá. De Braziliaan wordt op dit moment onderzocht door de FA, omdat veel bekenden van hem hadden gegokt op een gele kaart van de Braziliaan in het duel tegen Aston Villa.

Toney vindt het vooral heel naar dat hij het WK met Engeland moest missen. "Daarmee ben ik al zo erg gestraft. Het is de droom van elke voetballer om op het WK te spelen. Dat ik dat heb moeten missen is al erg, maar me dan ook nog eens schorsen? Dat voelt echt als een dubbele straf. Ik heb ze ook gewoon de waarheid gezegd over alles." Toney werd beschuldigd van het 262 keer overtreden van de gokregels, jaren geleden toen hij onder contract stond bij Newcastle United.