Dessers ultiem voorbereid op PSV: 'Alles wat je maar kan bedenken is meegenomen'

Dessers ultiem voorbereid op PSV: 'Alles wat je maar kan bedenken is meegenomen'

21-08-2023 16:59 Laatste update: 17:05
54

Voor Cyriel Dessers blijft het speciaal om tegen Nederlandse teams te spelen. De Belgische spits maakte deze zomer de overstap naar Rangers FC en treft dus PSV in de laatste voorronde van de Champions League. Dessers is ook op de hoogte van de krachten van de Eindhovenaren.

Volgens Dessers is Rangers heel goed voorbereid op het spel van PSV. "De trainer en de analisten hebben goed werk geleverd rondom het duel met PSV", vertelt Dessers op de persconferentie geciteerd door Voetbal International. "Alles wat je maar kan bedenken hebben ze meegenomen, dus zijn we goed voorbereid." Afgelopen wedstrijd tegen Greenock Morton viel Dessers op met een assist op Danilo en een goal.

Voor Dessers zelf is een duel met een Nederlandse ploeg altijd wel speciaal. "Omdat ik vijf jaar in Nederland heb gespeeld. Ik ken de club en de spelers, maar we moeten er niet te sentimenteel over doen. Het gaat erom goals te maken voor Rangers en door te gaan in de Champions League." De laatste keer dat Dessers tegen PSV speelde, scoorde hij twee keer namens Feyenoord.

Dessers denkt dat de Champions League halen voor Rangers net zo van levensbelang is, als voor PSV. "Augustus is voor deze club een cruciale maand. Iedereen kent de Champions League en iedereen kijkt ernaar. Ik hoorde dat grote Europese avonden hier speciaal zijn, dus daar kijk ik echt naar uit."