Brobbey kreeg belletje van oud-spits van Ajax: 'Moet veel rustiger worden'

Brobbey kreeg belletje van oud-spits van Ajax: 'Moet veel rustiger worden'

24-08-2023 08:21
79

Brian Brobbey is vol in training om één specifiek aspect van zijn spel te verbeteren: zijn afronding. Dat vertelt de Ajax-spits in Het Parool. Daarvoor krijgt Brobbey goede hulp, want Saïd Bakkati en Klaas-Jan Huntelaar leren hem om rustig en geduldig te zijn.

Brobbey heeft in ieder geval een idee hoe hij zijn koelbloedigheid kan verbeteren. "Het geheim van een goal maken is volgens mij een mix van intuïtie en automatisme. Ik moet rustiger worden in mijn hoofd. Keepers gokken soms ook op wat jij doet als aanvaller. Ik moet blijven kijken, durven wachten. Koel zijn voor het doel." Brobbey maakte tegen Excelsior zijn eerste Eredivisie-goal van dit seizoen.

Naast de arbeid die Brobbey op het trainingsveld met Bakkati levert, helpen mensen bij Ajax hem ook buiten het veld. "Ik werd ook gebeld door Klaas-Jan Huntelaar. Hij zei dat ik geduldig moest blijven en vertrouwen moest houden. Hij vond dat ik goed gespeeld had en dat dat de basis is. Dat de goals dan een keer gaan komen." Huntelaar vervult de rol van technisch manager bij Ajax.

Voor Brobbey staat het vizier nog maar op één ding de komende weken: scoren. "Elke andere speler op het veld zou zijn vertrouwen kunnen halen uit een goede wedstrijd. Een spits niet. Die moet scoren. Ik speel liever slecht en dat ik met twee doelpunten belangrijk ben voor de ploeg, dan dat ik goed speel en kansen mis."