'Laatste kunstje in Kroatië: Feyenoord-aankoop Ivanusec arriveert vrijdag'

'Laatste kunstje in Kroatië: Feyenoord-aankoop Ivanusec arriveert vrijdag'

24-08-2023 21:12 Laatste update: 21:38
61

Feyenoord moet nog één nachtje slapen voor de komst van Luka Ivanusec. De Kroatische smaakmaker van Dinamo Zagreb stapt vrijdagochtend op het vliegtuig naar Nederland, meldt Jutarnji.

Ivanusec staat donderdagavond in de basis tijdens het Europa League-duel van Dinamo Zagreb met Sparta Praag. Het wordt zijn laatste kunstje: vrijdag om 8.30 uur vliegt hij samen met zijn zaakwaarnemer en vader naar Nederland om zijn langverwachte transfer naar Feyenoord af te ronden. In Rotterdam ligt een vierjarig contract klaar.

Feyenoord betaalt acht miljoen euro voor Ivanusec, een bedrag dat door bonussen nog kan oplopen richting de tien miljoen. Ook heeft Dinamo Zagreb een doorverkoop van vijftien procent bedongen. Eerder deze week leek het er nog op dat Feyenoord de hoop op Ivanusec langzaam liet varen, maar de transfer werd alsnog vlotgetrokken.

Dinamo wilde van Ivanusec de best verdienende speler in de selectie maken, klinkt het vanuit Kroatië. Het plan om de sterspeler op die manier te overtuigen van een langer verblijf, bleek echter aan dovemansoren gericht. Ivanusec wilde een stap maken - en die zet hij in de Eredivisie. Zijn voormalige ploeggenoot Josip Sutalo tekende deze week al bij Ajax.