Kansen voor Malacia bij United nemen toe: concurrent mogelijk weken geblesseerd

Kansen voor Malacia bij United nemen toe: concurrent mogelijk weken geblesseerd

25-08-2023 09:45 Laatste update: 11:24
45

Erik ten Hag moet het de komende periode stellen zonder Luke Shaw. De linksback van Manchester United is geblesseerd, iets wat mogelijk kansen biedt aan Tyrell Malacia.

Shaw krijgt van United-manager Ten Hag voorlopig de voorkeur boven Malacia, die afgelopen zomer de overstap maakte van Feyenoord. Wellicht krijgt hij de komende weken vaker de kans. The Athletic meldt namelijk dat Shaw 'meerdere weken' aan de kant staat met een spierblessure. Opmerkelijk detail: Malacia is zelf net hersteld van een soortgelijke blessure. 

De Oranje-international miste om die reden een aanzienlijk deel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ook het trainingskamp in de Verenigde Staten moest hij aan zich voorbij laten gaan. Tegen Wolverhampton Wanderers (1-0 winst) en Tottenham Hotspur (2-0 verlies) was hij nog niet van de partij. Het afgelopen jaar kwam de 24-jarige Rotterdammer tot 22 wedstrijden in de hoofdmacht. 

De blessure van Shaw is een nieuwe tegenslag voor Ten Hag, die vorige week ook al Mason Mount geblesseerd af zag haken. De middenvelder staat naar verluidt tussen de vier en zes weken aan de kant.