'Here we go': Barcelona gaat Cancelo overnemen van Manchester City

'Here we go': Barcelona gaat Cancelo overnemen van Manchester City

28-08-2023 14:30
46

FC Barcelona en Manchester City zijn eruit, melden Spaanse media en transferexpert Fabrizio Romano. João Cancelo verhuist op korte termijn van Engeland naar Spanje.

'Here we go', aldus Romano. Barcelona en Manchester City hebben elkaar eindelijk gevonden en wisselen op dit moment het nodige papierwerk uit om het transferakkoord een klap te kunnen geven. Cancelo landt maandagavond op vliegveld El Prat.

Tekst gaat verder onder de tweet

Barça huurt de Portugese vleugelverdediger tot het einde van het seizoen, met een niet-verplichte optie tot koop. Hoe hoog dat toekomstige bedrag ligt, is nog niet bekend. Het is ook nog afwachten wat de huursom exact is.

Cancelo kwam niet meer voor in de plannen van City-manager Pep Guardiola. Vorig jaar begon hij ijzersterk, maar werd hij in de winter uitgeleend aan Bayern München. De Duitsers besloten de koopoptie van ruim zeventig miljoen euro niet te lichten.

Cancelo speelde eerder ook voor Internazionale, Juventus en Valencia. Met zijn transfer naar Barcelona gaat hij zijn voormalige aanvoerder Ilkay Gündogan achterna. De 29-jarige Portugees kan uit de voeten als links- en rechtsback.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: