'Cancelo is persoonlijk akkoord en kan topclub nummer vijf toevoegen aan cv'

'Cancelo is persoonlijk akkoord en kan topclub nummer vijf toevoegen aan cv'

03-08-2023 11:10 Laatste update: 12:29
22

João Cancelo is persoonlijk akkoord met een overstap naar FC Barcelona. De Catalanen gaan Ousmane Dembélé voor een miljoenenbedrag verkopen aan Paris Saint-Germain en een deel van die transfersom wordt vrijgemaakt voor de Portugese vleugelverdediger van Manchester City.

Barça-trainer Xavi wilde Cancelo in januari al naar de club halen, maar toen koos de Portugees voor een huurperiode bij Bayern München. Nu is Barcelona teruggekomen en nu ziet Cancelo de stap wel zitten, meldt Fabrizio Romano. De Spaanse clubleiding is nog in gesprek met Manchester City over de voorwaarden van de deal, maar de speler is er zelf al uit.

Cancelo kende vorig seizoen een jaar met pieken en dalen. De vleugelverdediger begon ijzersterk en kreeg van manager Pep Guardiola zeer regelmatig een basisplaats bij Manchester City. Daarna zakte hij weg en kwam Cancelo op de bank te zitten. In de winterse transferperiode bood Bayern München uitkomst. De Duitsers huurden Cancelo voor een half jaar, maar de optie tot koop werd niet gelicht. Zijn aantal wedstrijden in de Bundesliga blijft daarom op vijftien staan.

De loopbaan van Cancelo heeft hem langs een hoop topclubs gebracht. Zo speelde hij naast Manchester City en Bayern München ook voor Internazionale, Valencia en Juventus.