'Dat impliceert dat Silberbauer is opgestapt, maar er is iets anders aan de hand'

'Dat impliceert dat Silberbauer is opgestapt, maar er is iets anders aan de hand'

29-08-2023 19:21
27

Rob Penders stond dinsdag na het vertrek van Michael Silberbauer voor het eerst als hoofdtrainer voor de spelersgroep van FC Utrecht. De Brabander was sinds de zomer assistent-trainer van de Deen, echter werd hij ontslagen. 

"Ik heb gezegd dat we als staf en als groep de verantwoordelijkheid moeten nemen", aldus Penders in gesprek met RTV Utrecht. "Ik voel me ook verantwoordelijk voor de resultaten en dat heb ik de groep ook meegedeeld. Michael is één van de redenen dat ik naar Utrecht ben gegaan. Ik heb een goed gevoel overgehouden aan de gesprekken die ik tijdens mijn vakantie met hem heb gehad. Daarom heb ik ook de keuze gemaakt om hierheen te komen. Dan is het teleurstellend dat die samenwerking maar acht weken duurt."

Wedden

Meer odds

Penders neemt de taken van Silberbauer over tot en met het duel met Feyenoord komende zondag. "Wat er daarna gebeurt is moeilijk te voorspellen. Daar heb ik ook geen invloed op. Het enige waar ik invloed op heb is aankomende zondag en daar ga ik alles aan doen." Zelf heeft Penders en geen moment over nagedacht om op te stappen. "Dat impliceert dat Michael is opgestapt, maar er is natuurlijk iets anders aan de hand. Ik vond dat ik mijn verantwoordelijkheid moest nemen om de ploeg voor te bereiden op Feyenoord."

De wedstrijd tegen Feyenoord betekent het eerste duel als hoofdtrainer in de Eredivisie voor Penders. "Dat is iets waar ik zelf ook over na zal moeten denken. Daar ben ik nog niet uit. Het is ook zo vers, daar heb ook nog niet over kúnnen nadenken."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast. Vrijdag, op Deadline Day, zijn we twee keer live, om 10.00 uur en 16.00 uur!