Stewart verdedigt 'topprof' Ramalho bij PSV

Stewart springt in de bres bij PSV: 'Het gaat veel te ver, het slaat nergens op'

4 september 2023 om 07:24

Earnest Stewart, technisch directeur van PSV, is zeer tevreden over de transferzomer in Eindhoven. Op de valreep werd er met Armel Bella-Kotchap nog een hoog aangeschreven centrumverdediger binnengehaald.

Dat het aantrekken van een nieuwe verdediger zo lang duurde, had volgens Stewart onder meer te maken met het feit dat er eerst andere prioriteiten waren. "We zijn in andere linies gaan handelen, waar spelers vervangen moesten worden, zoals Xavi Simons", zegt de Amerikaan in het Algemeen Dagblad.

Uiteindelijk viel de keuze op op de slotdag op Bella-Kotchap, in samenspraak met trainer Peter Bosz. De Duitser wordt gehuurd van Southampton en zal vermoedelijk André Ramalho uit de basis spelen. "Met André Ramalho hadden we al een échte verdediger in huis en nu hebben we er nog één met snelheid, met fysiek. Deze jongen zat in de selectie van Duitsland bij het WK in Qatar, hij kan vooruitverdedigen en spelen met ruimte in zijn rug."

Stewart schrijft Ramalho allerminst af. "Over Ramalho zijn we overigens tevreden. Een topprof, voor ons gewoon een goede speler. Wat ik soms allemaal over Ramalho hoor en lees aan kritiek, gaat veel te ver. Sterker: het slaat nergens op.''