Ex-AZ’er Midtsjø verruilt Turkse grootmacht Galatasaray voor promovendus

Midtsjø (ex-AZ) laat Galatasaray al na jaar achter zich en versterkt promovendus

7 september 2023 om 22:09
Laatste update: 7 september 2023 om 23:15

Voormalig AZ-middenvelder Fredrik Midtsjø verruilt Galatasaray voor promovendus Pendikspor, zo maakt Galatasaray bekend via de eigen kanalen. Na één jaar laat de Noor de Turkse topclub dus weer achter zich, mede door de moordende concurrentie die deze zomer is binnen gekomen. 

Midtsjø vertrok in de zomer van 2022 voor een bedrag van 3,5 miljoen euro van AZ naar Galatasaray en kwam in zijn eerste seizoen in Turkije tot 21 wedstrijden in de Süper Lig. Hierin scoorde hij één keer. Nu trekt de Noor naar Pendikspor, de club die onlangs promoveerde naar het hoogste niveau in Turkije. Midtsjø is niet de eerste versterking voor Pendikspor, dat zich in het streven naar handhaving reeds versterkte met twintig spelers.

Onlangs scoorde Midtsjø nog een belangrijke goal voor Galatsaray. In de uitwedstrijd tegen Molde FK, in de voorronde van de Champions League, maakte hij in blessuretijd de winnende 2-3 tegen de club uit zijn vaderland. Onbetwist was de Noor in Istanbul echter nooit. Galatasaray kocht deze zomer een enorm aantal spelers in en ook voor de positie van Midtsjø betekende dat veel concurrentie. Onder andere Tanguy Ndombele, Kerem Demirbay en Hakim Ziyech werden voor het middenveld gehaald.