Update: Icardi volgt Midtsjö, Mertens, Mata en Rashica naar Galatasaray

Update: Icardi volgt Midtsjö, Mertens, Mata en Rashica naar Galatasaray

07-09-2022 08:50 Laatste update: 08-09-2022 23:54
52

Mauro Icardi gaat zijn carrière op huurbasis vervolgen in Turkije, meldt transferexpert Fabrizio Romano. De Argentijnse spits mag tijdelijk weg bij Paris Saint-Germain, Galatasaray neemt hem over.

De transfermarkt is in Turkije open tot 8 september, waardoor Icardi nog de overstap kan maken. Bij PSG komt hij amper in de plannen van trainer Christophe Galtier voor. Vorig seizoen kwam de 29-jarige spits nog tot 24 Ligue 1-wedstrijden - voornamelijk invalbeurten - en dit seizoen zat hij nog geen enkele keer bij de wedstrijdselectie.

Bij Galatasaray kan hij zijn loopbaan nieuw leven inblazen. Volgens Romano moeten alleen de laatste puntjes nog op de i worden gezet. Naar verluidt ondergaat hij spoedig zijn medische keuring in Turkije. Icardi komt uit de jeugdopleiding van FC Barcelona en maakte tussen 2013 en 2019 furore bij Internazionale. Voor I Nerazzuri scoorde hij 124 keer in 219 wedstrijden, waarna hij een transfer naar PSG verdiende.

Update: Mauro Icardi verruilt Paris Saint-Germain op huurbasis voor Galatasaray, zo maken de clubs bekend. De Argentijn kwam in het Parc des Princes al enige tijd niet meer in de plannen voor. Hij hoopt zich bij de Turkse topclub in de kijker te spelen voor het WK. Bij PSG heeft Icardi nog een contract tot medio 2024.

Galatasaray is zeer actief op de transfermarkt en in het bijzonder de laatste dagen. De club versterkte zich onder meer met Fredrik Midtsjö, Dries Mertens, Milot Rashica (huur) en Juan Mata. Zelf spreekt Gala van 'een parade aan sterren'.