Sparta maakt lucratieve transfer Van Crooij wereldkundig: 'Blijven hem dankbaar'

Sparta maakt miljoenentransfer Van Crooij wereldkundig: 'Blijven hem dankbaar'

7 september om 20:23
Laatste update: 7 september om 20:30

Vito van Crooij heeft zijn lucratieve transfer naar Saudi-Arabië te pakken. De smaakmaker van Sparta verkast van Rotterdam naar Al Wehda. Volgens eerdere berichtgeving is er 'enkele miljoenen' gemoeid met de deal.

Van Crooij speelde sinds 2021 bij Sparta, dat hem overnam van VVV-Venlo. Vorig seizoen kende de buitenspeler een ongekende jaargang met veertien goals en twaalf assists over het gehele jaar. Het is voor de 27-jarige Van Crooij zijn eerste avontuur buiten de Nederlandse landsgrenzen. De transfer hing al langere tijd in de lucht, maar is nu dus officieel geworden.

Voor Al Wehda en andere Saudische teams is het donderdag Deadline Day. Van Crooij gaat naar verluidt in één klap miljoenen verdienen en zichzelf financieel onafhankelijk maken. Technisch directeur Gerard Nijkamp wenst de aanvaller veel succes. "Vito had zijn vertrekwens kenbaar gemaakt, waar wij, onder de juiste voorwaarden, aan mee wilden werken. Wij zijn hem dankbaar voor wat hij de afgelopen twee seizoenen met de club neergezet heeft en wensen hem veel succes voor de toekomst."