BILD noemt één Nederlander in lijst potentiële opvolgers Flick: ook Zidane genoemd

BILD noemt één Nederlander in lijst potentiële opvolgers Flick: ook Zidane genoemd

10 september 2023 om 12:48

BILD heeft een lijstje namen gemaakt met mogelijke opvolgers van de Duitse bondscoach Hansi Flick. In die lijst noemt de Duitse sportkrant één opvallende naam. Louis van Gaal wordt geopperd als mogelijke coach van Die Mannschaft.

Flick is zelf nog altijd niet van plan te stoppen bij de Duitse nationale ploeg. De oud-trainer van Bayern München stond aan het roer tijdens het dramatisch verlopen WK in Qatar en daarna werden vier van de vijf interlands verloren. Ook zaterdagavond tegen Japan ging het weer mis. Dinsdag speelt Duitsland tegen Frankrijk, maar of Flick dat duel gaat halen is nog onbekend. De Duitse bondsleiding heeft nog niet gereageerd.

Van Gaal zou een mogelijke opvolger kunnen zijn van Flick, aldus BILD. De Nederlandse coach is in principe nog niet definitief gestopt. Ook is hij bekend in Duitsland, aangezien hij van 2009 tot 2011 trainer was van Bayern München. Naast Van Gaal denkt BILD ook aan Oliver Glasner, Miroslav Klose, Rudi Völler, Jürgen Klopp, Matthias Sammer, Jürgen Klinsmann, Lothar Matthäus, Zinedine Zidane en Julian Nagelsmann als trainers.