'Silva en Olmo hopen op transfer met pro-Barça-clausule'

'Barcelona mag dromen: Silva en Olmo kiezen voor 'pro-Barça-clausule''

12 september 2023 om 08:06

Bernardo Silva en Dani Olmo dromen nog altijd van een overstap naar FC Barcelona. De spelmakers van Manchester City en RB Leipzig hebben daarom een 'pro-Barça-clausule' in hun contract laten opnemen, weet Mundo Deportivo.

Volgens de Catalaanse sportkrant is zowel Silva als Olmo in beeld bij Barcelona. De 29-jarige Portugees zag een overstap deze zomer nog in het water vallen, omdat de La Liga-kampioen niet de financiële middelen had om hem aan te trekken. Hij verlengde daarop zijn contract bij Manchester City, maar wel slechts met één jaar, tot medio 2026. Silva is meer gaan verdienen én kreeg een transferclausule van een kleine zestig miljoen euro.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Manchester City

  • logo

    Manchester United

Het blijft namelijk de wens van Silva om bij Barça te tekenen. Xavi ziet hem in ieder geval dolgraag komen. Datzelfde geldt eigenlijk voor Olmo, wiens situatie goed te vergelijken is met die van de City-ster. De Spaanse international tekende een nieuw contract bij Leipzig, maar ook vooral om zijn salaris op te schroeven en afspraken te maken over een toekomstige transfer. Hij is eveneens voor zestig miljoen op te pikken.

MD spreekt niet voor niets van 'pro-Barça-clausules: net als Silva keert Olmo, van wie Xavi ook zeer gecharmeerd is, het liefst terug bij Barça. Ook clubs als Real Madrid, Atlético Madrid én Manchester City zitten echter achter hem aan. De Engelsen zien in hem juist weer de vervanger van Silva.