Tuchel sluit ongebruikelijke positie niet uit voor De Ligt: 'Deed hij goed'

Tuchel sluit ongebruikelijke positie niet uit voor De Ligt: 'Deed hij goed'

14 september 2023 om 15:42

Voor Matthijs de Ligt lonken bij Bayern München mogelijk kansen op een ongebruikelijke positie. Trainer Thomas Tuchel sluit niet uit dat hij de Oranje-international vaker inzet als verdedigende middenvelder.

Op die positie viel De Ligt al in tijdens de absolute slotfase van het Bundesliga-duel met Borussia Mönchengladbach (1-2 winst). "We hadden Matthijs op 6 nodig, omdat Konrad Laimer op de rechtsbackpositie speelde", vertelt Tuchel in aanloop naar de topper tegen Bayer Leverkusen. "Matthijs deed het goed. We hebben iedereen nodig, misschien zelfs in ongebruikelijke posities. Hij vecht met Min-jae Kim en Dayot Upamecano voor een plek op zijn favoriete positie."

De Zuid-Koreaan en de Fransman zijn De Ligt voorlopig voorbijgestreefd in de pikorde. Mogelijk krijgt de ex-Ajacied dus wel speeltijd op het middenveld. Daar kent Tuchel trouwens de nodige vraagtekens. "Jamal heeft lichte rugpijn, maar heeft de afgelopen twee dagen goed en pijnvrij getraind. Als dat zo blijft, zit hij morgen in de selectie en dan zien we wel hoe lang hij kan spelen. Kimmich is twijfelachtig, hij kwam geblesseerd terug van de nationale ploeg."

Bayern en Bayer treffen elkaar vrijdagavond in de Allianz Arena. Beide clubs zijn na drie wedstrijden nog foutloos.