Hermoso reageert voor het eerst woedend op keuzes Spaanse bond: 'Niks veranderd'

Hermoso legt in woedend betoog volgende bom onder Spaanse bond: 'Worden gedwongen'

19 september 2023 om 09:47

Jennifer Hermoso heeft in een statement woedend uitgehaald naar de handelswijze van de Spaanse voetbalbond. Montserrat Tomé, de opvolger van de ontslagen bondscoach Jorge Vilda, nam vijftien WK-speelsters op in haar eerste selectie maar die spelers boycotten de ploeg nog steeds. De RFEF dreigt nu met sancties en dat gaat voor Hermoso te ver.

"Er is gezegd dat de omgeving binnen de RFEF veilig genoeg zou zijn voor mijn collega's. Maar op dezelfde persconferentie wordt gemeld dat ik niet ben opgeroepen om mij te beschermen", begint een woeste Hermoso aan haar betoog op X. "Waartegen moet ik beschermd worden? Tegen wie moet ik beschermd worden? We vragen al weken, zelfs maanden om bescherming van de RFEF. Maar deze bescherming is nooit gekomen."

Volgens Hermoso is er namelijk nog bar weinig veranderd sinds het vertrek van Luis Rubiales en Vilda. Eerstgenoemde kuste haar op de mond tijdens de huldiging na de WK-winst. "De mensen die verlangen dat wij hen vertrouwen, zijn dezelfde personen die tal van speelsters hebben geselecteerd die hebben aangegeven niet opgeroepen te willen worden. De speelsters zijn ervan overtuigd dat dit opnieuw een tactiek is om ons te manipuleren en intimideren."

De RFEF, de Spaanse voetbalbond, heeft aangegeven dat er straffen komen als de opgeroepen speelsters niet op komen dagen voor de Nations League-duels. "Op deze manier dreigen ze met juridische stappen en financiële sancties. Dit is opnieuw onomstotelijk bewijs dat er tot op de dag van vandaag niets veranderd is." De speelsters hebben contact opgenomen met de FIFA, omdat ze vinden dat de oproep niet geldig is.