Pikant: Spaanse kusgate krijgt nieuwe wending na opgedoken video Hermoso

30-08-2023 18:26
183

De soap omtrent de kus van de Spaanse bondsvoorzitter Luis Rubiales aan voetbalster Jennifer Hermoso na de WK-finale krijgt wederom een nieuw hoofdstuk. Op een video, die woensdag opdook op social media, is te zien hoe Hermoso lacht om verschillende foto's van de kus.

Het verhaal is bekend: bij de prijsuitreiking van het WK Vrouwen gaf Rubiales Hermoso een kus op de mond. De voorzitter van de Spaanse voetbalbond kreeg bakken kritiek over zich heen en Hermoso benadrukte dat de kus niet vrijwillig was. Aan die woorden wordt nu getwijfeld. Na de gewonnen WK-finale maakt Hermoso lachend vergelijkingen met de kus tussen Iker Casillas en toenmalige vriendin Sara Carbonero na de WK-finale in 2010.

Speelsters van de Spaanse ploeg roepen 'beso, beso, beso' in de bus, oftewel: kus, kus, kus. Even daarna stapt Rubiales de bus uit. "Stop ermee, jullie laten me nog blozen", zegt hij. 

Rubiales blijft vooralsnog altijd volhouden dat hij niets verkeerd heeft gedaan. De FIFA heeft hem voor negentig dagen geschorst, terwijl het Spaanse Openbaar Ministerie een onderzoek is gestart.