Van der Vaart verbijsterd: 'Die heeft zó slecht gespeeld, zelfs die misten ze'

Van der Vaart verbijsterd: 'Die heeft zó slecht gespeeld, zelfs die misten ze'

25 september 2023 om 00:06

Rafael van der Vaart is beslist niet onder de indruk van het spelersmateriaal van Ajax, zo geeft de oud-international aan bij Studio Voetbal. Als het over de rol van Maurice Steijn gaat, zegt Van der Vaart zelfs met de trainer te doen te hebben.

"Ik heb gewoon met hem te doen. Daar zal niet iedereen het mee eens zijn, maar als je van Sparta naar Ajax gaat, dan verwacht je met goede spelers te kunnen gaan werken. Hij krijgt spelers die misschien nog wel beneden het niveau van Sparta zijn. Ga er maar aanstaan", aldus de voormalig speler van Ajax. Van der Vaart heeft het hierbij onder meer over de positie van rechtsback, die bekleed werd door Anton Gaaei, die al na een half uur vervangen werd. "Hij zal thuis wel voortdurend nadenken over wie hij moet opstellen. Je wilt vastigheid, maar als die vastigheid betekent dat je steeds de bal inlevert, dan wil je toch weer bijvoorbeeld Rensch inzetten."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

Ook de linksbackpositie lijkt niet optimaal bezet. Borna Sosa ontving eerder nog lof voor zijn aanvallende impulsen, maar ook hij werd al vroegtijdig naar de kant gehaald tegen Feyenoord. Van der Vaart geeft aan dat hij mensen een opvallende naam hoorde noemen in de ArenA: "Ik hoorde mensen het zelfs weet over Owen Wijndal hebben. Nou, toen was ik er klaar mee", lacht de analist. "Die heeft zó slecht gespeeld, maar zelfs die misten ze. Salah-Eddine viel in, die was echt belabberd."