Van Hanegem komt met oplossing voor Klassieker: 'Zo moeilijk is het toch niet'

Van Hanegem komt met oplossing voor Klassieker: 'Zo moeilijk is het toch niet'

25 september 2023 om 07:15
Laatste update: 25 september 2023 om 09:01

Voor Willem van Hanegem is de afhandeling van de Klassieker een makkelijke keuze, de 0-3 stand bij staken moet ook de eindstand worden. Dat vertelt het Feyenoord-icoon in zijn column in het Algemeen Dagblad. Volgens De Kromme moet Ajax nu voelen dat de supporters de club benadeeld hebben. 

"Zo moeilijk is het toch niet", vertelt Van Hanegem over zijn oplossing voor de gestaakte Klassieker. "Er zit een stelletje mafkezen in een vak en zij menen dat ze zelf kunnen bepalen wanneer een wedstrijd wel of niet wordt gestaakt. En het meest gekke is nog dat die gasten echt denken dat ze dit uit clubbelang doen. Ze helpen Ajax naar de klote, maar dat ontgaat ze blijkbaar. Als je het niet eens bent met het beleid, dan kan dat."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Feyenoord

  • logo

    Willem II

Sven Mislintat was het eerste slachtoffer. Hij haalde deze zomer geen spelers met Ajax-DNA en mede daarom is hij zondag ontslagen. Volgens Van Hanegem is dat vertrek onafwendbaar, maar hij is het niet eens met de voorgestelde Ajax-spelers. "Dat hij Donny van de Beek en Nicolas Tagliafico wilde, valt vast goed bij de supporters met hun gezanik over het Ajax-dna waar niemand van weet wat dat precies is. Maar je kun je jezelf toch afvragen of Ajax er nou mee geholpen zou zijn als die jongens terug zouden keren."

Mislintat kreeg nu van veel zaken de schuld, maar daar is Van Hanegem het ook niet mee eens. "Niemand wil het vast meer horen, maar ook tegen Feyenoord kreeg Ajax behoorlijke kansen. Alleen is zo'n beetje elke aanval tegen Ajax levensgevaarlijk. En als na een corner iedereen zo maar door mag lopen richting het doel van de Amsterdammers, dan houdt het wel op. Dát kun je die spelers en de technische staf ook best verwijten hoor."

Mogelijke opvolgers Mislintat en Van Gaal als Ajax-redder? Bekijk #DoneDeal nu: