'Droevig nieuws: Ramos slachtoffer van overval, vier kinderen waren thuis'

'Droevig nieuws: Ramos slachtoffer van overval, vier kinderen waren thuis'

27 september 2023 om 17:04

Triest: Sevilla-verdediger Sergio Ramos en zijn gezin zijn vorige week overvallen. Diverse media in Andalusië melden dat overvallers hun slag hebben geslagen toen de 37-jarige Spanjaard met zijn club in de Champions League tegen RC Lens speelde.

Ramos en zijn vrouw waren op het moment van het incident niet thuis. Verdrietig genoeg hebben de vier kinderen van de verdediger en twee oppaskrachten de overval in de avond van 20 oktober wel meegemaakt. Naar verluidt raakte niemand gewond. De overvallers namen dure kleding, juwelen en horloges mee.

Tegen Lens speelde Ramos nog wel mee, daarna kwam hij tegen Osasuna (0-0) en Almería (5-1 winst) niet in actie. Vermoedelijk houdt zijn absentie verband met de overval. Het is onduidelijk hoe het gezin van Ramos eraan toe is. 

Ramos is niet de eerste voetballer die thuis overvallen wordt. Paris Saint-Germain-doelman Gianluigi Donnarumma werd afgelopen zomer bruut overvallen - hij werd vastgebonden terwijl zijn verloofde alle bezittingen moest afstaan - in zijn woning in Parijs. Ook Dusan Tadic en Mark van Bommel kregen het afgelopen jaar te maken met een overval, al wisten zij daaraan te ontsnappen.