Steijn is er wel uit: 'Hij heeft gewoon geen goede beurt gemaakt'

Steijn is er wel uit: 'Hij heeft gewoon geen goede beurt gemaakt'

28 september 2023 om 08:11

Maurice Steijn is niet te spreken over het optreden van Anton Gaaei in het eerste deel van De Klassieker tegen Feyenoord. De trainer van Ajax stelt dat de pikorde op rechtsback wel duidelijk is in Amsterdam.

"We gaan er nu even aan voorbij dat Devyne Rensch in de week met FC Twente, Olympique Marseille en Feyenoord niet okselfris was", zegt Steijn op de persconferentie, geciteerd door Voetbal International. "Ik kon hem twee wedstrijden niet gebruiken. Vandaar dat Gaaei erin is gekomen, maar die heeft gewoon geen goede beurt gemaakt. Dat hebben we allemaal wel gezien."

De geplaagde trainer van het in crisis verkerende Ajax ziet Rensch als zijn eerste keus. "Het is aan Rensch om weer in zijn vertrouwde positie te komen. Hij is de nummer één. Alleen nu was hij niet beschikbaar."

Waar de verhoudingen op rechtsback duidelijk zijn, is Steijn aan de linkerkant nog zoekende. Tegen Feyenoord deed hij een beroep op zowel Borna Sosa, als Anass Salah-Eddine en Gastón Ávila. "Of dat een record is, weet ik niet. We zijn toen het 0-4 werd gaan schakelen en hebben weer een vierde man achterin gebracht. Maar goed, we zoeken dus nog. Ávila vult het weer anders in dan Sosa. En Sosa weer anders dan Salah-Eddine."