Van Gastel krijgt roer nog niet om bij NAC tijdens debuut: MVV verder moeras in

02-10-2023 21:57
15

Jean-Paul van Gastel heeft in zijn debuutwedstrijd bij NAC geen driepunter kunnen pakken. De in Breda geboren coach kreeg vorige week officieel de leiding over de Bredanaren. Tegen Jong FC Utrecht kwam NAC niet verder dan een gelijkspel. MVV verloor van FC Eindhoven.

Jong FC Utrecht - NAC Breda: 1-1
In de Domstad mocht Jean-Paul van Gastel zijn debuut maken als trainer van NAC. De Bredanaren trokken vanaf het begin ten strijde, maar in de eerste helft was het eerst de thuisploeg die scoorde. Sil van der Wegen was de doelpuntenmaker. In de tweede helft kreeg NAC een cadeautje via Wessel Kooy, de verdediger van Jong FC Utrecht die in eigen doel kopte. Uiteindelijk bleef het bij die stand, waardoor NAC niet veel opschiet op de ranglijst. De ploeg van Van Gastel wipt nog wel over MVV heen en staat nu zestiende.

MVV - FC Eindhoven: 0-1
Net als bij NAC gaat het dit seizoen ook bij MVV nog alles behalve van een leien dakje. De ploeg uit Maastricht eindigde vorig jaar vijfde in de Keuken Kampioen Divisie, maar dit seizoen bungelt het team onderaan de ranglijst. Tegen FC Eindhoven wilde MVV dit omdraaien, maar dat lukte niet. Door een vroege rode kaart van Romain Matthys en een late goal van David Garden namens Eindhoven, verloor MVV met 0-1. Hierdoor liep de ploeg van trainer Maurice Verberne tegen de vijfde nederlaag op rij aan en staan ze nu 17e in de KKD.