Twente sluipt top drie weer binnen en houdt AZ bij na klinkende zege in Sittard

Twente sluipt top drie weer binnen en houdt AZ bij na klinkende zege in Sittard

8 oktober om 16:27
Laatste update: 8 oktober om 16:56

FC Twente heeft zich in Sittard verzekerd van een klinkende zege op Fortuna. De Tukkers wonnen met 0-3 in Limburg en pakten daarmee de zevende overwinning van het seizoen. Manfred Ugalde, Ricky van Wolfswinkel en een prachtige goal van Youri Regeer zorgden ervoor dat Twente er met de winst vandoor ging.

Trainer Joseph Oosting zag geen enkele reden om wissels aan te brengen in zijn basisopstelling. Zomeraankoop Carel Eiting en routinier Ricky van Wolfswinkel begonnen daardoor weer op de bank. Bij Fortuna Sittard deed de in goede vorm verkerende Alen Halilovic mee. De Kroaat wordt al weken bewierookt door zijn uitstekende spel in dienst van de Limburgers.

In de eerste helft was direct te zien dat Twente de bovenliggende partij was. Fortuna is goed begonnen aan het seizoen, maar tegen de Tukkers had de ploeg het vanaf het begin lastig. Na een kwartier spelen was het dan ook al raak voor de ploeg van Oosting. Ugalde maakte na weken zonder weer een doelpunt voor Twente en zorgde daarmee voor de vroege voorsprong.

Na rust was het tijd voor Regeer om zijn klasse te laten zien. Twee minuten na de onderbreking kreeg de verdediger de bal op de rand van de zestien meter en krulde hij zijn afstandsschot heerlijk in de kruising. Een comfortabele voorsprong voor de Tukkers, die in de slotfase ook nog eens comfortabeler werd. Mouhamed Belkheir viel in bij Fortuna en gleed tien minuten voor tijd wel erg gevaarlijk door op Lars Unnerstall. Het betekende een directe rode kaart voor de Algerijn.

Uiteindelijk bleef de 0-2 niet op het scorebord, want het slotakkoord was voor Van Wolfswinkel. Hij maakte met een rake kopbal de 0-3. De ploeg van Oosting staat door deze zege weer derde in de Eredivisie en staat één punt achter op de nummer twee AZ. Fortuna zakt na een geweldige start verder weg op de ranglijst en is nu terug te vinden op de negende plaats.

Transferklapper FEYENOORD & AJAX-aanwinsten in BEELD! Bekijk #DoneDeal nu: