Twente-middenvelder was bijna vertrokken op Deadline Day: 'Kon naar mooie club'

Twente-middenvelder was bijna vertrokken op Deadline Day: 'Kon naar mooie club'

03-10-2023 16:51 Laatste update: 16:57
8

Michal Sadílek was op Deadline Day dicht bij een vertrek bij FC Twente. Dat onthult de middenvelder van de Tukkers bij het ESPN-programma Fresia & Milan Parkeren de Bus. De Tsjech bleef uiteindelijk in Enschede, iets wat hij allesbehalve een straf vindt. 

Op het moment dat Sadílek in de bus zit bij de ESPN-presentatoren, komt technisch directeur Arnold Bruggink (voorheen ook werkzaam bij ESPN) langs om het drietal te begroeten. Arias vraagt Bruggink vervolgens of er nog iets geregeld moet worden wat betreft het contract van Sadílek. "Drie jaar verlengen!", antwoordt Bruggink. 

Van Dongen houdt het onderwerp vast en richt zich vervolgens tot de Tsjechisch international. "We zullen zien", reageert Sadílek, die nog tot medio 2025 onder contract staat in de Grolsch Veste. "Als ik eerlijk ben: afgelopen zomer kon ik op de laatste dag nog een transfer maken naar een mooie competitie, naar een mooie club", waarna Arias direct antwoordt: "Bundesliga." Sadílek knikt vervolgens instemmend. "Ja, klopt. Maar dat is niet gebeurd. Ik vind het nog steeds heerlijk bij Twente."

De ploeg van trainer Joseph Oosting nam Sadílek medio 2022 definitief over van PSV. Het afgelopen seizoen verliep uiterst moeizaam voor hem. Vanwege blessureleed, waaronder tinnitus, speelde hij vorig jaar slechts veertien wedstrijden. Dit seizoen kwam hij in elk van de eerste zeven competitiewedstrijden in actie.