NAC deelt conclusies van onderzoek incident met Van Veen: spits wil aangifte doen

NAC deelt conclusies van onderzoek incident met Van Veen: spits wil aangifte doen

09-10-2023 18:10
51

NAC heeft de conclusies gedeeld van het onderzoek dat is gedaan rond het incident met Groningen-spits Kevin van Veen. De aanvaller begon voor het vak NAC-supporters te juichen na zijn doelpunt tegen de Bredanaren en daarom werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt. Van Veen werd echter pas echt boos door een individuele actie van een fan in de slotfase.

Volgens NAC is er na zestien seconden spelen iets geroepen richting twee spelers van FC Groningen. Richting diezelfde hoek trok Van Veen ook om te juichen na zijn doelpunt. De spits van Groningen zei dat er voor zijn vrije trap waar hij uit scoorde spreekkoren te horen waren. Volgens NAC is dat echter niet het geval. Na de gelijkmaker kwamen er wel spreekkoren en heeft de stadionspeaker daarna gevraagd hiermee te stoppen.

Hetgene waar Van Veen en NAC echter het meest over vielen is een incident in de slotfase. Volgens de Bredanaren is er door een individu een gebaar gemaakt richting de spits dat ‘alle perken te buiten gaat.’ NAC heeft geïdentificeerd wie dit was en gaat daar passende maatregelen tegen treffen. Ook zijn er excuses aangeboden bij FC Groningen. Van Veen overweegt aangifte te doen en hij is daar ook het meest boos over, in tegenstelling tot wat andere media meldt, laat NAC weten.