Yilmaz heeft half jaar na Fortuna-exit eerste baan als trainer officieel te pakken

Yilmaz heeft half jaar na Fortuna-exit eerste baan als hoofdtrainer te pakken

10 oktober om 19:39
Laatste update: 10 oktober om 19:58

Burak Yilmaz gaat voor het eerst aan de slag als trainer. De Turkse spits wordt interim-trainer bij zijn oude club Besiktas. Yilmaz sloot zijn loopbaan als voetballer onlangs af bij Fortuna Sittard

Onlangs scheidden de wegen van trainer Senol Günes en Besiktas, waardoor de weg voor Yilmaz open lag. De oud-spits zat al in de technische staf van de vertrokken coach en is nu tot nader orde de hoofdverantwoordelijke voor de hoofdmacht van de Turken. Besiktas staat op dit moment vierde in de Turkse Süper Lig. Yilmaz was als voetballer twee periodes actief en liet de club in 2020 achter zich om naar het Franse Lille te trekken.

In de zomer van 2022 dook Yilmaz als een konijn uit een hoge hoed op bij Fortuna Sittard. De spits speelde een jaar in dienst van de Limburgers en kwam uiteindelijk nog tot negen goals en vijf assists in 29 competitiewedstrijden. Toch vertrok Yilmaz na een jaar alweer vanwege een verschil van mening tussen hem en de club. Daarmee zette de 38-jarige spits ook een punt achter zijn actieve loopbaan.