'RB Leipzig zet aan en is dichtbij langer verblijf Simons, op twee voorwaarden'

'RB Leipzig zet aan en is dichtbij langer verblijf Simons, op twee voorwaarden'

11-10-2023 11:17 Laatste update: 12-10-2023 11:46
47

De kans dat Xavi Simons langer bij RB Leipzig blijft wordt met de dag groter. Volgens Sport BILD zou de Duitse club intern al gesprekken voeren over een langere huurperiode van de Nederlander en gaan die gesprekken inmiddels de goede kant op.

Volgens de Duitse krant zou er zelfs als een voorlopig akkoord zijn tussen Simons, Leipzig en Paris Saint-Germain. De Duitse en Franse club hebben goed contact en spreken daarom open over de situatie van de Nederlander. Bij Leipzig zijn ze erg tevreden over Simons en steken ze ook niet onder stoelen of banken dat ze hem langer bij de club willen houden. De aanvaller is nu voor één jaar gehuurd van PSG.

Het mogelijke akkoord dat er al zou zijn hangt dan wel af van twee voorwaarden. Zo moet Leipzig zich weer kwalificeren voor de Champions League en moet Simons zo veel speeltijd blijven krijgen als dat hij nu heeft. De Nederlander zou het zelf ook naar zijn zin hebben in de Duitse competitie, maar veel clubs uit de internationale top zouden ook azen op een deal met de aanvaller.

Transferklapper FEYENOORD & AJAX-aanwinsten in BEELD! Bekijk #DoneDeal nu: