Henk de Jong gaat in op ontslag Ultee: 'Krijg je gauw dat mensen om je roepen'

Henk de Jong gaat in op ontslag Ultee: 'Krijg je gauw dat mensen om je roepen'

11 oktober 2023 om 20:08

Henk de Jong is teruggekeerd als trainer bij SC Cambuur. In gesprek met ESPN gaat de Fries in op zijn aanstelling, het ontslag van Sjors Ultee en op de periode die hij achter de rug heeft. Vorig seizoen moest De Jong zijn taken als trainer immers nog neerleggen, nadat er een cyste in zijn hoofd werd ontdekt.

"Ik zou eerst nooit meer beter worden. Ik heb gewoon geluk gehad", stelt De Jong, die zichzelf gelukkig prijst met zijn herstel. "Dokter Jos Eikenboom is mijn redder geweest en door een goede operatie is mijn leven eigenlijk helemaal omgedraaid. Dat was heel apart vandaag. Al zit ik niet met allerlei sentimenten. Het is dat jullie mij net vertelden dat het een jaar geleden is dat ik wegviel. Dan ga je wel even denken: potverdikkie, wat is er allemaal wel niet in deze periode gebeurd?"

Ook laat hij zich positief uit over de ontslagen Ultee. "Laat het duidelijk zijn dat ik fantastisch overweg kan met Sjors Ultee. Hij heeft nog een hele carrière voor zich. Complimenten voor de directie dat zij mij erbuiten hebben gehouden, dat is heel belangrijk geweest. Zij weten hoe ik met Sjors om ga", vertelt De Jong, die vermoedt dat zijn aanwezigheid bij de club invloed had op de druk op Ultee. "Dat denk ik wel, maar Sjors en ik hebben daar zelf nooit over gesproken. Ik ben, samen met m’n jongens, hier drie keer kampioen geworden, dat vergeten mensen niet, dus krijg je al gauw dat mensen om je roepen."