Simons als laatste Nederlander nog in de running voor Golden Boy-award

Simons als laatste Nederlander nog in de running voor Golden Boy-award

12-10-2023 20:52
26

Xavi Simons is de laatste Nederlander die deel uitmaakt van de 25 kandidaten met potentiële winnaars van de Golden Boy-award, de prijs voor het grootste Europese voetbaltalent van onder de 21 jaar. De voormalig PSV'er, tegenwoording spelend voor RB Leipzig, geniet concurrentie van onder anderen Jude Bellingham (Real Madrid) en Jamal Musiala (Bayern München). 

Simons zal de eervolle verkiezing grotendeels te danken hebben aan zijn indrukwekkende prestaties bij PSV, vorig seizoen. De Eindhovenaren namen afgelopen zomer afgelopen zomer afscheid van de Oranje-international, maar leveren als enige Eredivisie-club wel een speler: Johan Bakayoko. Ook voormalig AZ-linksback Milos Kerkez is opgenomen in de lijst. 

Devyne Rensch (Ajax), Bjorn Meijer (Club Brugge) en Emanuel Emegha (RC Strasbourg) vielen af. De lijst met 100 kanshebbers slonk donderdagavond tot 25. Er is ook een aantal wildcards, onder meer voor het gigantische FC Barcelona-talent Lamine Yamal. In 2003 was Rafael van der Vaart de eerste winnaar van de Golden Boy-award. Na hem kregen spelers als Lionel Messi, Wayne Rooney en Matthijs de Ligt de prijs. Journalisten en fans bepalen uiteindelijk wie de winnaar wordt.