'Als Van Nistelrooij was gebleven, had hij denk ik niet meer bij PSV gespeeld'

'Als Van Nistelrooij was gebleven, had hij denk ik niet meer bij PSV gespeeld'

16-10-2023 12:17
76

Isaac Babadi beleeft dit seizoen zijn doorbraak bij PSV, maar hij was zelf van mening dat hij daar vorig jaar al klaar voor was. Toenmalig trainer Ruud van Nistelrooij vond het echter nog te vroeg voor de achttienjarige aanvallende middenvelder.

Volgens broer Samuel was Babadi daar behoorlijk gefrustreerd over. "Hij nam het te persoonlijk op", klinkt het bij ELF Voetbal. "Hij behoorde tot de wereldtop van zijn generatie en wilde meedraaien met het eerste. Hij was er klaar voor, maar de trainer vond hem nog te onbetrouwbaar."

"Isaac is nog jong en kon Van Nistelrooijs keuze niet plaatsen", vervolgt Samuel. "Hij had een weerwoord, waarna ik op de club moest komen. Het was niet erg, of zo. Maar ik had net een lange reis achter de rug en heb toen gezegd: Isaac, ik begrijp je, maar je moet omgaan met de situatie zoals die is. Doe wat van je wordt gevraagd en dan komt het vanzelf goed. De mental coach van PSV, Pablo Botermans, heeft daarin een belangrijke rol gespeeld. Het was een wake-up call. We zijn nieuwe doelen gaan stellen en stoomden hem klaar voor de Premier League International Cup aan het einde van het seizoen."

De aanpak wierp zijn vruchten af, want mede dankzij een uitblinkende Babadi won Jong PSV dat toernooi. "Ik kreeg meteen een berichtje van Spurs. Ze vonden hem geweldig", lacht Samuel, die zijn broertje ook begeleidt. Dat doet hij samen met Sahr Senesie, de stiefbroer van Real Madrid-verdediger Antonio Rüdiger.

Volgens Samuel kon Peter Bosz dit seizoen niet meer om Isaac heen. "Ik ga eerlijk zeggen: als Van Nistelrooij was gebleven, zou Isaac waarschijnlijk zijn vertrokken. Het is geen probleem als een trainer het niet in hem ziet zitten, maar Isaac was simpelweg toe aan de volgende stap. En hij moet uitgedaagd blijven worden. Als hij de juiste stappen blijft zetten, komt hij ooit in de Europese top terecht. Daarvan ben ik honderd procent overtuigd."

De contractsituatie van Babadi is momenteel een heet hangijzer in Eindhoven. De aanvallende middenvelder annex linksbuiten is volgende zomer transfervrij. Door de forse concurrentie is hij momenteel geen basisspeler.

Hoop bij Ajax, PSV moet transfermarkt op & Feyenoord pakt door! Bekijk #DoneDeal nu!