'Volwassen' Oranje-speler krijgt stortvloed aan complimenten: 'Continu dreiging'

'Volwassen' Oranje-speler krijgt stortvloed aan complimenten: 'Continu dreiging'

17-10-2023 09:39
37

Ruud Gullit, Marco van Basten en Khalid Boulahrouz zijn het met elkaar eens. Tijjani Reijnders moet voortaan naast Frenkie de Jong op het middenveld bij Oranje spelen. De Nederlander van AC Milan maakte indruk deze interlandperiode en is volgens de analisten een verademing met zijn drive naar voren.

"Dat constante naar voren bewegen, dat is wat je bij veel jongens mist hè", vertelt Van Basten over Reijnders bij Rondo van Ziggo Sport. Boulahrouz kent de middenvelder goed en is het met zijn tafelgenoot eens. "Dat naar voren denken doet hij continu. Bij AZ speelde hij vaak net voor de verdediging, maar hij legt risico’s in zijn spel en in zijn dribbels. Daarom wilde ik hem graag verder naar voren laten spelen, omdat je die risico’s dan mag nemen."

Volgens Boulahrouz is Reijnders ook erg volwassen geworden. "Dat zelfvertrouwen waar hij bij Milan meespeelt. Hij weet dat hij dit aankan en dat niveau neemt hij nu ook mee naar Oranje. Dan gaat het ook heel makkelijk met dat opendraaien naar voren. Dan moet je de tegenstander in die laatste fase kapot gaan spelen."

Gullit zit een middenveld met De Jong dan ook zeker voor zich. Mede door het verschillende speltype van de twee. "Dat is echt heel makkelijk. Frenkie wil altijd veel de bal komen halen en het spel verdelen, waardoor Reijnders naar voren kan en gaan lopen." Toch zou een plek als aanvallende middenvelder hem minder schikken denkt Boulahrouz. "Als centrale middenvelder kan hij veel meer van box-to-box lopen."