Nemec nieuwe targetspits van Genk

Nemec nieuwe targetspits van Genk

12-06-2008 12:30

Genk betaalde volgens Het Belang van Limburg ruim 1,5 miljoen euro aan het Slovaakse MSK Zilina om de bijna twee meter lange aanvaller over te nemen. Het afgelopen seizoen speelde Nemec op uitleenbasis bij de Duitse tweedeklasser Erzgebirge Aue. Die ploeg degradeerde dan wel, maar de spits wist bij de staartploeg tien keer te scoren en zeven assists af te leveren.

De speler stond ook in de belangstelling van verschillende Duitse eersteklassers, maar koos er toch voor om zijn carrière uit te bouwen in de Jupiler League. "Ik had naar Cottbus of Bielefeld kunnen gaan. Maar ik ben pas 22, geld is voorlopig nog bijzaak. Ik wil als voetballer nog progressie maken. Volgens mij kan dat beter in België dan in Duitsland. De Belgische competitie staat misschien lager aangeschreven dan de Duitse. Maar ik zie in Genk een ideale springplank", licht de rijzige Slovaak zijn keuze toe in Het Belang van Limburg.

Aan gebrek aan ambitie zal het alleszins niet liggen bij de spits. "Ik wil me voorlopig niet vergelijken met mijn landgenoot van weleer, Jan Koller. Maar ik hoop beter te worden dan hij." Koller speelde vroeger ook in België bij RSC Anderlecht en was daar één van de sterkhouders.

Nemec is na middenvelder Daniël Tözser en verdediger Joao Carlos de derde aanwinst voor Racing Genk. Volgens technisch directeur Willy Reynders (foto) is het plaatje bijna compleet, maar zijn de Limburgers nog op zoek naar een speler voor de linkerflank. Dat betekent dus dat de Hongaar Tözser zal worden uitgespeeld als centrale middenvelder.