Vink maakt Ajax-duo Gaaei en Avila met grond gelijk na topper tegen PSV

Vink maakt Ajax-duo met grond gelijk: 'Dat is niet veel hoger dan KKD-niveau'

29 oktober om 16:55
Laatste update: 29 oktober om 16:56

Marciano Vink is hard voor Ajax-backs Gaston Avila en Anton Gaaei na de Amsterdamse nederlaag tegen PSV. De analist vindt dat de twee 'niet heel veel hoger' zijn dan Keuken Kampioen Divisie-niveau. Ook ziet Vink een groot verschil tussen PSV en Ajax.

Ajax stond bij rust verrassend nog op voorsprong tegen PSV, maar in de tweede helft kreeg de ploeg van Hedwiges Maduro vier goals om de oren. Daardoor won PSV met 5-2. "Bakayoko leek in de tweede helft wel een compleet andere speler, maar dat kwam mede doordat Avila de binnenkant gewoon niet dichthoudt", zegt Vink na afloop bij ESPN. "Hij zegt dat hij een centrale verdediger is... De tweede helft was zijn leven, bij Bakayoko. Hij kon doen en laten wat hij wilde."

Naast Avila is Vink ook niet onder de indruk van Gaaei, die er ook niet goed uit zag bij meerdere tegengoals. "Avila en Gaaei: ik denk niet dat dat heel veel hoger is dan KKD-niveau", is hij duidelijk. Vink ziet ook een belangrijk verschil in de wisselspelers die PSV en Ajax binnen de lijnen brachten. "PSV kan spelers als Saibari, Til en Vertessen inbrengen. Dan verandert er daadwerkelijk iets."

"Als Lang fit is, kunnen ze Lozano ook nog inbrengen. Dat is weer een ander type speler. Die luxe heeft Ajax niet. Ze hebben voor 120 miljoen euro ingekocht, maar zij brengen spelers als Vos en Salah-Eddine. Dat zijn allemaal veredelde jeugdspelers", besluit Vink.