Mislintat duikt op in Stuttgart na afronding van geruchtmakend onderzoek

Mislintat duikt op in Stuttgart na afronding van geruchtmakend onderzoek

29 oktober om 20:24

VfB Stuttgart onderneemt geen verdere actie tegen Sven Mislintat. De voormalige technisch directeur van de Duitse club heeft geen regels overtreden, zo is gebleken.

Stuttgart startte in september een onderzoek naar de handelswijze van Mislintat, die tussen 2019 en 2022 als technisch directeur werkzaam was in Mercedes-Benz
Arena. Hij werd verdacht van het voortrekken van bepaalde zaakwaarnemers. Het balletje ging rollen na de ophef rond de Ajax-trainer van Borna Sosa.

Het externe advocatenkantoor dat onderzoek deed naar Mislintat heeft geen ernstige strafbare feiten kunnen ontdekken. Wel verdiende zijn werkwijze niet altijd de schoonheidsprijs, klinkt het. Hij stelde Stuttgart immers niet op de hoogte van zijn nauwe banden met zaakwaarnemerskantoor AkA Global.

Het onderzoek van Ajax loopt nog. De Duitser vertrok eind september uit de Johan Cruijff Arena vanwege een gebrek aan draagvlak.

Mislintat woont tegenwoordig weer in Stuttgart met zijn vrouw en twee kinderen. Dit weekend zat hij op de tribune tijdens het thuisduel met Hoffenheim, waarin Wout Weghorst zijn eerste clubgoal maakte sinds maart.